Kirándult az iskola

Kirándult az iskola

Május 16-án az iskola minden osztálya egész napos kiránduláson vett részt.

Az elsősők a korpavári állatsimogatót látogatták meg.

A 2. és 4. osztály Veszprémbe utazott, a harmadikosok Keszthely nevezetességeivel ismerkedtek.

Az 5. és 6. osztály a Kám-Ják-Szombathely útvonalat járta be, a 7. és 8. osztály Badacsonyban és Fonyódon töltötte a napot.

A gyerekek remekül érezték magukat, nagyszerű élményekkel gazdagodva tértek haza.

 

 

Az osztályok beszámolói:

Az első osztályosok a Korpavári Állatsimogatóba mentek kirándulni. Az egész napos program során sok állatot megnézhettek. Megsimogatták  a nyuszikat, megetették a csacsikat, meghallgatták az emu és a nanduk különleges hangját, futóversenyt rendeztek a teknősöknek. Közben hintáztak, csúszdáztak, lombkorona kilátóra másztak, önfeledten játszottak. A tartalmas és csodálatos nap sokáig emlékezetes lesz a gyerekeknek.

A 2. és a 4. osztályosok vonattal utaztak Veszprémbe . Már a vasúti közlekedés is nagy élmény volt a gyerekeknek, de az Állatkert, és a Dínó park látványával megértek betelni. Ezen kívül birtokba vették a Kölyök-dzsungelt, és nagyot játszottak, csúsztak-másztak az Afrika Szavanna játszótéren.

A 3.osztály Keszthelyre kirándult. A nagykanizsai vasútállomásról vonattal utaztunk Keszthelyre. A hajó indulásáig reggeliztünk és játszottunk a játszótéren. A Nosztalgia sétahajóval egy órás utat tettünk a Balatonon, közben egy a fedélzeten hirtelen felbukkanó kalóz szórakoztatott bennünket. Lufikardokkal és csatakiáltással riogattuk a mellettünk elhaladó vízi járműveket. A vízi kaland után Dottóra szálltunk, és azon utaztunk A Festetics kastélyhoz. Délután a Vadászati Múzeumot, majd a Modellvasút-kiállítást tekintettük meg. Élethű kitömött állatokat és működő vasúti maketteket láttunk. Nagyon tetszett nekünk, főleg amikor lekapcsolták a villanyt, és a terepasztal éjszakai fényeit is megcsodálhattuk. Visszafelé a Sétálóutcán sétáltunk, vásároltunk, és egy isteni finom fagyira is beültünk Keszthely legjobb fagyizójába!
Fantasztikusan sikerült ez az osztálykirándulás!

A kiránduláson az 5. és 6. osztályosok vettek részt.
Útirány Kám (Jeli arborétum) - Ják (Árpád-kori templom) - Szombathely (Romkert - Székesegyház - Haladás sportkomplexum - sétálóutca)
A gyerekek nagyon szép helyeken jártak. Nagyon jól érezték magukat.

Az osztálykirándulás napján a 7. és a 8. osztály Fonyódra utazott vonattal. Utunkat hajóval folytattuk Badacsonyba. Miután túráztunk a hegyen, dodzsemeztünk egyet. Fonyódra visszaérve a Vilivonattal tettünk egy városnéző körutat. Kirándulásunkat a fonyódi játszótéren zártuk, mindenki nagyon jól érzete magát!

 

Kapcsolódó galéria

Kirándul az iskola

Pályázatok

Okosan a pénzzel!